MDS x CHJ GLUE Wechat IMG2142

Tentoonstelling

Ming Design Studio X CHJ Jewellery op GLUE Amsterdam

Onze ambassadeur Ming Design Studio ontwierp een moderne sieradencollectie voor het Chinese sieradenmerk CHJ Jewellery. Zij tonen deze naast ander werk op GLUE, de design route die van 14-17 september 2023 in Amsterdam te bezoeken is.

Locatie: Thonik, Grensstraat 47 Amsterdam

Logo ico 144x144

Tentoonstelling

Innovatief Filigrein op Nationale Zilverdag 2023

Op de 37e Nationale Zilverdag te Schoonhoven presenteert Eva Van Kempen innovatief filigreinwerk dat zij speciaal maakte voor de Silver Challenge met thema 'Verandering'. De tentoonstelling is alleen op 2e Pinksterdag te zien in de Hoge Vierschaar, Stadhuisplein 1, te Schoonhoven.


SAF23 gashouder

Evenement

SIERAAD ART FAIR 2023

Op de 20e editie van SIERAAD Art Fair toont Eva Van Kempen haar werk. Daarnaast geeft zij mondelinge toelichting over de missie van The Filigree Embassy.

28-19-20-21 Mei 2023
Stand 16A

Cor Kuijf 2

Gastcolumn

De laatste Nederlandse filigreinmeester & de eerste Nederlandse filigrein ambassadeur

Esther Doornbusch van www.hedendaagsesieraden.nl viert sinds november 2021 het vijf jarig jubileum van de website door middel van gastcolumns. Zij publiceert om de dag een encyclopedisch artikel en om de andere dag een gastcolumn van steeds een andere auteur. Zij nodigde Eva van Kempen uit om ook een gast column te schrijven. Natuurlijk ging het over filigrein!

Geheim van de Smid

Tentoonstelling Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Geheim van de Smid

In de tentoonstelling Geheim van de Smid in het Nederlands Zilvermuseum wordt aandacht besteed aan diverse uitstervende edelsmeed technieken, waaronder filigrein.

IMG 0916klein

Presentatie filigrein gereedschap

Filigrein innovatie op Dutch Design Week 2022

INFINITY FILIGREE

In het kader van New Crafts van Crafts Council NL experimenteerden industrieel ontwerpers Mingshuo Zhang en Yona Huang, als duo werkzaam onder de naam Ming Design Studio, en edelsmid Eva van Kempen samen om een nieuw gereedschap te ontwikkelen dat het maken van een van de vele filigrein-patronen vereenvoudigt. Met het gereedschap beogen de makers de techniek aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor andere goudsmeden en vormgevers, met behoud van de meditatieve handmatigheid van het ambacht. Het wordt gepresenteerd op Dutch Design Week 2022 te Eindhoven, locatie Microlab.

15 Sandberg CJ het Hem 3

interactieve performance

'The Filigree Ambassador'


Tijdens ‘FINAL’, de afstudeer-tentoonstelling van de Master 'Challenging Jewellery' aan het Sandberg Instituut, bood The Filigree Ambassador bezoekers een toegankelijke filigrein-ervaring aan terwijl zij materiaalkennis en mondelinge geschiedenis deelde.

Talk1

Laagdrempelige gesprekken over filigrein

'Filigree Talks'

Onder het project 'The Filigree Ambassador', startte Eva van Kempen in 2020 een serie toegankelijke gesprekjes over filigrein met internationale hedendaagse makers die op een innovatieve wijze met filigrein werken of die werk maken dat wel of niet onder de techniek zouden kunnen vallen. Van Kempen vindt het interessant om te onderzoeken waar de grens van filigrein ligt en wat de ervaringen zijn op het gebied van experimenteren met nieuwe materialen en moderne technieken zoals 3d printen.

Press image Filigree With the Stars 1

Interactieve performance

'Filigree with the Stars'

The Filigree Ambassador draagt op hedendaagse wijze via videoverbinding filigreinkennis over aan 'sterren’ in de design-, museum-, mode- en sieradenwereld.