SAF23 gashouder

Evenement

SIERAAD ART FAIR 2023

SIERAAD Art Fair 2023

The Filigree Embassy op SIERAAD ART FAIR 2023
The Filigree Embassy op SIERAAD ART FAIR 2023
The Filigree Embassy op SIERAAD Art Fair 2023
The Filigree Embassy op SIERAAD Art Fair 2023
Poster SAF tfe
Poster The Filigree Embassy voor Sieraad Art Fair 2023: Antieke gouden mutsebellen uit Tholen, 18 karaat goud cannetillewerk, ca 1900. Foto met dank aan Dekker Antiquairs. ontwerp Linda Beumer

Het werk van Van Kempen weerspiegelt haar fascinatie voor het menselijk potentieel, in het bijzonder met betrekking tot medische prestaties en eeuwenoude goudsmidtechnieken. Een deel van haar eclectische praktijk richt zich op filigrein, dat uit dun metaaldraad wordt vervaardigd. Op SIERAAD Art Fair benutte zij de kans om filigrein en het dreigende uitsterven in Nederland opnieuw onder de aandacht te brengen van een groter publiek.

Zij sprak met bezoekers, studenten en collegae goudsmeden over filigrein en heeft een aantal van hen hopelijk geïnspireerd. Er werd mondelinge toelichting gegeven over haar afstudeeronderzoek in China, de publicaties die hieruit volgden, haar werk 'Filigree with the Stars', de missie van The Filigree Embassy en het project 'Oneindig filigrein' dat zij in samenwerking met Ming Design Studio op Dutch Design Week 2022 toonde.