Logo Campo Ligure Filigree Museum

Museumbezoek

Filigrein MuseumHet in 1984 opgerichte museum bestaat dankzij Pietro Carlo Bosios, wie filigrein objecten van over de gehele wereld verzamelde.

De in het museum tentoongestelde objecten zijn gegroepeerd volgens de geografische herkomstgebieden; zo is het mogelijk om de verschillen tussen de diverse verwerkingsscholen te zien. Er wordt ruimschoots aandacht besteed aan het filigrein uit de Italiaanse steden Venetië, Genua, Cortina d'Ampezzo en Florence.

Kenmerkend voor Chinees filigrein is het gebruik van een ronde zilverdraad nog dunner dan een mensenhaar en het gebruik van materialen zoals emaille, ijsvogelveren, ivoor, schildpad- of walnootschalen als ondersteuning voor het filigrein, ook wel Chinees inleg filigrein genoemd. Het Russische en Nepalese filigrein onderscheiden zich door het brede en kleurrijke gebruik van emaille. Het Indiase filigrein is te herkennen aan de verscheidenheid aan objecten die verband houden met de gebruiken van de plaats.

Op de website van het museum staan foto's van een aantal objecten uit Europa, Azië,
Zuid-Amerika en Afrika.

Locatie

Het kleine plaatsje Campo Ligure ligt aan de oevers van de Stura-rivier, ongeveer 30 kilometer van Genua en een deel van het grondgebied in het westen valt binnen de grenzen van het regionale natuurpark Beigua, terwijl het in het oosten grenst aan het Parco delle Capanne di Marcarolo. Campo Ligure maakt deel uit van de berggemeenschap Valli Stura en Orba, samen met drie andere Ligurische gemeenten. Het heeft vier rijkelijk versierde kerken.

Hoe kom je bij het museum


Met de auto:
Snelweg A26 Genova-Gravellona Toce, afslag Masone. Via de snelweg "Turchino Pass" nr. 456 kom je al snel aan in Campo Ligure. De stad ligt op 35 km van Genua, 40 km van Alessandria, 150 km van Turijn, 120 km van Milaan.

Met de trein:
Treinstation Campo Ligure, spoorlijn Genova Brignole-Acqui terme-Asti is 45 minuten, terwijl het traject Acqui terme-Campo ligure in 35 minuten kan worden afgelegd.

Museo della Filigrana
Via della Giustizia 1
16013 Campo Ligure GE
Italië
museofiligrana@gmail.com
https://www.museofiligrana.org...
IG @museo_filigrana_campoligure


Let op:
De openingstijden op de website zijn niet altijd actueel. Het uit daarom aan te raden ruimschoots op tijd contact te leggen via Instagram en/of e-mail. Contact gaat helaas wat moeizaam.